Login

Renovatie Rijksmonument Haarlem

Een prachtig Rijkmonument in Haarlem is compleet gerenoveerd met behoud van het karakter. Alle oneigenlijke zaken die in de loop van de jaren in dit pand zijn aangebracht, zijn verwijderd. Vervolgens zijn alle voorzieningen en bekabelingen vernieuwd en naar de laatste stand van de techniek aangebracht.

De trappenhuizen zijn in oude glorie hersteld en waar mogelijk is de lichtinval via daklichten en gevels verbeterd en geoptimaliseerd, zodat er een licht en luchtig centraal trappenhuis is ontstaan..

Bij het verwijderen van alle oneigenlijke toevoegingen zijn op sommige plekken tijdens de bouw verrassingen te voorschijn gekomen. Zo zijn er in het souterrain een aantal prachtige tegelvloeren gevonden. Hoewel ze door lijm- en cementresten bijna niet meer zichtbaar waren, zijn ze uiterst zorgvuldig schoongemaakt en opgepoetst.

De buitenzijde is gereinigd met een zeer lage druk, om de gevel niet te beschadigen. Dit maakt de gevel iets minder schoon, maar zorgt er wel voor dat het metselwerk niet kapot gestraald wordt en zijn natuurlijke ademende werking behoudt.


In 2015 is deze Renovatie genomineerd voor de Lieven De Key penning, een architectuurprijs van de Stad Haarlem.

Architectenbureau Eric Bloemen
Zanderijvaart 2
2015 AC Overveen
T: 023 . 5247436
E: info@ericbloemen.nl